Dealer gevat met 1,1 miljoen euro cash

Dealer gevat met 1,1 miljoen euro cash

De politie nam een stapel cash in beslag. Foto: vdaa

Antwerpen -

De Nederlandse politie heeft donderdag een drugshandelaar uit Antwerpen gearresteerd die ruim 1,1 miljoen euro aan cash in zijn auto had liggen.

Het gaat om Geofrey V.H. (33), een bekende figuur uit het Antwerpse drugscircuit. De Antwerpenaar werd op een parkeerplaats in Rotterdam in de boeien geslagen, nadat hij al een tijdje door de Belgische en Nederlandse politiediensten in de gaten was gehouden.

Bij zijn arrestatie troffen de speurders een grote hoeveelheid geldbriefjes aan, goed voor in totaal 1,1 miljoen euro.

Het Nederlandse gerecht verdenkt Geoffrey V.H. ervan een witwasser te zijn. ‘Het geld werd vermoedelijk verdiend met criminele activiteiten’, aldus het landelijk parket in Nederland.

Geoffrey V.H. is geen onbekende in het criminele circuit van Antwerpen. In 2006 dook zijn naam op in een groot onderzoek naar drugsmokkel naar Groot-Brittannië.

De bende waar V.H. in meedraaide, smokkelde grote hoeveelheden xtc en andere verdovende middelen in vliegtuigen die opstegen vanop de luchthaven van Deurne.

De organisatie werd geleid door de Britse topcriminelen Mark K. en Andrew D., die de drugstransporten organiseerden.

Een ander kopstuk in de organisatie was de Nederlander Ronald B., die verantwoordelijk was voor de productie van xtc-pillen.

Toen de zaak in 2006 voor het eerst voor de rechtbank werd behandeld, werd Geoffrey V.H. omschreven als een luitenant van de pillenbaron Ronald B.

De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde de bendeleden toen tot zware celstraffen. In eerste aanleg sprak de rechtbank in totaal 53 jaar celstraf uit, maar in 2008 ontsnapten de zware jongens aan een zware straf omdat het hof van beroep van mening was dat er tijdens het onderzoek ernstige fouten waren gemaakt. De verdachten kwamen er uiteindelijk vanaf met veel mildere straffen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio