Kievitwijk krijgt groene long

Kievitwijk krijgt groene long

De spoorwegbrug over de Plantin en Moretuslei wordt in de toekomst toegankelijk gemaakt. Foto: if

Antwerpen -

Het winnende ontwerp voor de heraanleg van de Kievitwijk is bekend. Vorige vrijdag koos de jury voor het Belgische ontwerpteam BUUR en het Nederlandse Hosper. Ze willen groene rustplekken en spelmogelijkheden creëren.

Vorige vrijdag werd het winnende ontwerp bekendgemaakt voor de heraanleg van de Kievitwijk. De jury koos voor het Belgische ontwerpteam BUUR en het Nederlandse Hosper. Zij wisten de ambities van de buurt het best te vertalen in een ontwerp. Het nieuwe plan biedt de buurtbewoners veel groene rustplekken en spelmogelijkheden. Door het aanplanten van bomen, de opmaak van een groene gevel en het inplanten van groene eilandjes krijgt het gebied een heuse groene long. In de wijk worden opvallende ook rode zitbanken geplaatst. Vaak bevinden zij zich rond spelelementen als een glijbaan, een dambord of een trap.

Stadsbalkon

Alle zithoekjes krijgen een eigen sfeer met aangepaste verlichting, terwijl terrassen en fonteintjes het geheel vervolledigen. Opvallend is dat de spoorwegbrug over de Plantin en Moretuslei in de toekomst toegankelijk wordt gemaakt. Bovenop de geklasseerde spoorwegbrug komt een ‘stadsbalkon’, met een tribune en een sportveldje. Tussen het stadsbalkon en de sporen wordt een verticale speeltuin aangelegd. Het voorstel van het ontwerpteam is nog niet definitief. Wie zijn mening wil geven kan vanaf 13 november terecht in de stationshal aan het Kievitplein, waar het plan wordt voorgesteld. Bewoners en passanten kunnen er hun opmerkingen en suggesties geven. In het voorjaar van 2013 presenteren de ontwerpbureaus een aangepast ontwerp.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio