Petanque Europees kampioenschap Gent

Vierde plaats in wereld bevestigen

Vandaag gaat in de Gentse topsporthal Vlaanderen het Europees kampioenschap petanque van start, voor de jeugd tot 17 jaar en de vrouwen.

gsg

‘Het EK wordt tweejaarlijks georganiseerd. 31 landen tekenen present en dat zijn er twee meer dan op het vorige EK, want nu zijn ook Ierland en Jersey erbij. Als organiserend land mag België zowel bij de jeugd als bij de vrouwen twee ploegen afvaardigen’, stelt Corey Lapaige namens de organisatie.

‘Op wereldniveau staat België hoog aangeschreven. Bij zowel de jeugd als de vrouwen, maar ook bij de mannen, behaalde ons land al ettelijke trofeeën. Op de wereldranking staat België vierde. We hopen dan ook dat onze landgenoten op het EK deze status bevestigen’, vertelt Lapaige. De Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) kende de voorbije jaren een gevoelige ledenaangroei. Er zijn in Vlaanderen nu meer dan 100 clubs, die samen 7.000 leden tellen.

De toegang tot het EK is gratis en de wedstrijden hebben tot zondag alle dagen plaats van 8 tot 21 uur Op 4 november zullen de bezoekers kunnen genieten van een demonstratie van het Belgische bocciateam, dat recent een brons behaalde op de paralympische spelen in Londen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio