Erebrandweerman Hector Ketels viert 100 jaar

Erebrandweerman Hector Ketels viert 100 jaar

De eeuweling werd in de bloemetjes gezet. Foto: kds

Lichtervelde -

Groot feest afgelopen woensdag bij de brandweer van Lichtervelde en in het woon- en zorgcentrum 't Hof. Erebrandweersergeant Hector Ketels vierde zijn 100ste verjaardag.

De eeuweling ging in 1932 aan de slag als vrijwillig brandweerman in het Lichterveldse korps. In 1935 mocht hij al meteen feesten, want het brandweerkorps vierde zijn 75ste verjaardag. Eind vorig jaar mocht Ketels, bij de 150ste verjaardag van het korps, prinses Astrid ontvangen in de brandweerkazerne.

Als brandweerman maakte Hector Ketels heel wat mee. Natuurlijk de Tweede Wereldoorlog, maar ook de inhuldiging van de eerste ambulance in de jaren 50 en de grote brand bij de meubelfabriek Jivé begin jaren 70. Sinds 1972 geniet Ketels van een welverdiend pensioen.

De erebrandweerman verhuisde begin dit jaar naar het nieuwe woon-zorgcentrum 't Hof. Het rusthuis vierde met Ketels al zijn derde honderdjarige van dit jaar. En dat is uitzonderlijk, want het was al van 2007 geleden dat er nog een honderdjarige gevierd werd in het centrum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio