Strobos legt geheimen van Pruimelaarstraat bloot

© ivh

Evergems toneelvereniging Theater Strobos geeft vijf voorstellingen van ‘De Pruimelaarstraat’. Dat toneelstuk is een bewerking van het gelijknamige boek van Louis van Dievel en is gebaseerd op een echt verhaal, dat zich in 1974 afspeelde in de Mechelse deelgemeente Muizen.

ivh

Nadat in de Pruimelaarstraat een moordenaar wordt opgepakt zijn de sociale cohesie en het evenwicht in de straat weg en worden veel geheimen worden blootgelegd.

‘Twee jaar geleden speelde het professioneel gezelschap 't Arsenaal het door Michaël De Cock geschreven toneelwerk’, weet regisseur Pier De Kock. De 53-jarige Oosteeklonaar, die 29 jaar in Gent woonde en de laatste twee jaar straatwerker was in Mechelen, voert de regie. Dat doet hij voor Theater Strobos de vijfde keer. ‘De Pruimelaarstraat’ wordt voor het eerst door een amateurgezelschap opgevoerd. Luc Berlanont, Chris Reyns, Brigitte Demuynk, Hubert Van de Walle, Danny De Decker, Inge Thienpont en Marc Thys zijn de acteurs, die zich daaraan wagen. Kaarten zijn te reserveren via het telefoonnummer 0496-71.97.41.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs