Schepencollege zet in op inspraak en deelgemeenten

Zomergem -

De taakverdeling van het nieuwe college zit erop. Hilde De Graeve wordt OCMW-voorzitter, Steven Lambert neemt de 'nieuwe' ­bewonersinspraak op zich.

Wie burgemeester of schepen zou worden was al op de verkiezingsavond zelf bekend. CD&V koos om alleen met een nipte meerderheid te besturen en de kandidaten met het meeste aantal stemmen naar het college te sturen. ‘Luisteren naar de mensen gaat de rode draad van ons beleid zijn’, zegt de nieuwe burgemeester Tony Vermeire. Bewonersinspraak wordt zelfs een nieuwe bevoegdheid.

Burgemeester Vermeire wordt verantwoordelijk voor het algemeen beleid, bevolking en burgerlijke stand, politie en brandweer. Hij wil ook het aanspreekpunt zijn voor landbouwers en als ‘fan van Zomergem’ het dorp toeristisch meer op de kaart zetten. Eerste schepen Luc Lampaert neemt natuur- en milieubeheer, ruimtelijke ordening, lokale economie en cultuur onder zijn hoede. ‘Ombudsvrouw’ en tweede schepen M a rtine Lataire-Gyssels gaat voor sociale huisvesting, seniorenbeleid, groendienst, begraafplaatsen en crematoriumbeheer. Zij wordt ook bevoegd voor sport en bibliotheek.

Derde schepen Nicholas Spinel , de benjamin van het college, krijgt logischerwijs jeugd, en zal zijn professionele technische bagage inzetten op de belangrijke domeinen mobiliteit en openbare werken, gebouwen en milieupark. Vierde schepen Steven Lambert stapt in de voetsporen van zijn vader Roger en wordt de man van de financiën. Hij neemt ook personeel, feestelijkheden en de belangrijke bevoegdheden communicatie en bewonersinspraak op zich. H ilde De Graeve tenslotte wordt OCMW-voorzitter en (vijfde) schepen van sociale zaken, tewerkstelling, kinderopvang én - nieuw - gezondheidsbeleid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio