Nostalgie rond gesloopt Dadipark

Op de tentoonstelling wordt het park nog eens in al zijn glorie getoond.

Dadizele -

In ’t Torreke loopt het hele weekend een tentoonstelling over het Dadipark. De heemkundige kring wil een laatste keer het park tonen zoals het in zijn glorietijd Dadizele op de kaart zette.

Nu er sinds de start van de sloopwerken in juli nog alleen een grote lege vlakte achterblijft op de plaats van het voormalige familiepark, laat de heemkundige kring Dadingisila het Dadipark herleven in een tentoonstelling.

‘De sluiting en de sloop van het Dadipark waren een ramp voor het toerisme in ons dorp, voor de bedevaarders en de horeca en voor de vele kinderen die er op schoolreis kwamen. Met foto’s, folders, prullaria, facturen, plannen en voorwerpen uit het park bieden we de bezoekers een laatste nostalgische blik op het park, zonder het verval en de afbraak uit de weg te gaan’, zegt voorzitster Daisy Decoene van Dadingisila.

Op maandag is er voor de kinderen een creatieve workshop onder leiding van de jonge Elisabeth Hagymasi, die een lesmap rond het Dadipark uitwerkte. Ook zaterdag en zondag zal zij de kinderen rondleiden.

De heemkring biedt een setje met postkaarten uit de jaren zeventig te koop aan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio