I

Sportcomplex Schotte klaar in oktober 2014

Sportcomplex Schotte klaar in oktober 2014

De twee gebouwen aan de voorzijde blijven behouden, de sportzaal komt daarachter. Foto: pvdb

Erembodegem -

Met de realisatie van een groots sportcomplex doet Aalst een grote inhaalbeweging. Op de site van Schotte kan normaal vanaf oktober 2014 worden gesport.

Het sportdossier Schotte krijgt vorm. Uiterlijk in november kiest de stad welk bedrijf de site mag verbouwen. ‘Omdat dit dossier voor 30 procent kan rekenen op subsidies moet er een projectleider worden aangesteld’, zegt diensthoofd Sport Walter Coppens. Bedoeling is het sportcomplex te openen eind oktober 2014.

Op de gronden van de voormalige leerlooierij werd ondertussen het asbest verwijderd. ‘Wij hebben de site gesaneerd en wachten op de goedkeuring voor de sloop van de gebouwen, dan is de site bouwrijp en kan de stad beginnen’, licht directeur Henk Geeroms van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Solva toe. De plannen zijn indrukwekkend. Het wordt het grootste sportcomplex in de regio met ruimte voor topsportevenementen. Er is een sportzaal van 55 op 45 meter, een turnhal van 30 op 45 meter, een zaal voor gevechtsporten, een vergaderzaal, horecaruimte, sauna en fitness. In een aparte ruimte kunnen scholen en sportverenigingen zelfs sportmateriaal ontlenen.

‘Ook wie individueel sport, zoals joggers of fietsers, kan zich in het complex aankleden en nadien zelfs douchen’, zegt Walter Coppens. ‘Dit complex wordt een verrijking voor de sport, dit wordt een inhaalbeweging.’ Het sportcomplex komt te liggen aan de Kapellekensbaan. Zo wordt een deel van de muur behouden en ook de grote schoorsteen blijft staan. Die krijgt een plaats binnen het project. Het is één van de weinige schoorstenen in Aalst die refereren aan de vroegere industrie. Ook de twee gebouwen aan de voorzijde blijven behouden. De realisatie van het sportcomplex moet een deel van het tekort aan sportaccommodatie wegwerken. Het is niet uitgesloten dat er nog locaties worden gezocht. Wanneer ooit Okapi zijn sportzaal krijgt, is ook het Forum ter beschikking voor zaalsporten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio