Lierse-voorzitter dreigt kameel in logo te zetten als verwijten niet ophouden

Lierse-voorzitter Samy scheldt eigen fans uit op Facebook

Lierse-voorzitter Samy scheldt eigen fans uit op Facebook

Maged Samy Foto: BELGA

LIER -

Maged Samy heeft zwaar uitgehaald na de harde, soms zelfs racistische verwijten van zijn eigen kritische supporters. De Lierse-voorzitter deed dat op een ongewone manier: via Facebook.

De sociale media zijn alomtegenwoordig en ook in het voetbal heeft dat een nieuwe dimensie gekregen. Lierse-eigenaar Maged Samy gebruikte het medium om kritische en scheldende Lierse-fans eens flink van antwoord te dienen. Hij is het beu dat de fans van geel-zwart hem op de korrel nemen. De Egyptenaar gaat geen enkele confrontatie uit de weg en slaat wild om zich heen op Facebook. Hij doet dat in het Engels maar de taal is niet mis te verstaan. Het begon gisterochtend omstreeks tien uur. Het was Maged Samy, die de kritiek op zijn beleid en de denigrerende verwijzingen naar zijn vaderland beu is, die het vuur aan de lont stak.

‘Ik start een oorlog tegen alle kamelenhaters', stelde hij.

Toen enkele van zijn Facebook-vrienden reageerden, was het hek van de dam voor de Lierse-voorzitter.

‘En aan een stomme kl**tz*k die zegt dat mijn tijd gekomen is en dat ik moet vertrekken: het is tijd voor mij om te zorgen dat jij nooit meer in mijn stadion komt! Dikke loser', schrijft hij aan een fan (van Lierse).

Even later reageert een supporter: ‘Wij zijn Lierse'.

‘IK BEN LIERSE', reageert een op dreef geraakte Samy. ‘Of kun jij een eigenaarsdocument voorleggen misschien?'

Kameel in logo

Het is zo onwaarschijnlijk dat we de identiteit van de Maged Samy op Facebook natrokken en ja hoor, het is de voorzitter himself. Ook deze weinig fraaie quote komt uit zijn klavier.

‘In een land als België mag je het bestaan van God ontkennen, Jezus beledigen en aannemen dat hij homo was, maar het is verboden om het logo, de clubkleuren of het stamnummer van je ploeg te veranderen. Wat een grappig land. Dit zegt een kameel.'

Op dezelfde FB-conversatie dreigt de Egyptenaar dat hij een kameel in het logo van Lierse te zetten als de supporters niet zouden stoppen met klagen.

Weg bij Lierse?

Maged Samy is sinds 2007 voorzitter van Lierse. Hij pompte al veel geld in de club maar ligt onder vuur wegens een warrig beleid. Toen de club in 2010 naar de eerste klasse promoveerde, beloofde hij op korte termijn Europees voetbal en op iets langere termijn deelname aan de Champions League. Dat is er, eufemistisch gesteld, nooit echt uitgekomen. Voor het derde seizoen op rij dreigt voor geel-zwart, dat ondertussen een flinke sanering heeft ondergaan, de strijd tegen de degradatie.

Door zo heftig te reageren zoekt Samy mogelijk een uitweg om Lierse te verlaten. Het dient gezegd dat de verwijten die de Egyptenaar vanuit de harde supporterskern naar zijn hoofd krijgt soms beneden alle niveau zijn, maar met deze reacties zal hij de turbulentie in Lier niet verminderen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.