Robby Cobbaert stopt zegereeks van Kendric Van Grembergen

HERZELE/BRAKEL -

Kendric Van Grembergen is er in Elst niet in geslaagd om een zesde opeenvolgende zege te laten optekenen. In een zware wedstrijd, waarin er veel gelopen moest worden, eindigde hij pas vierde, maar Van Grembergen blijft bij de elite zonder contract wel leider in de tussenstand van de Vlaamse Cyclocrosscup.

De dagzege ging naar Robby Cobbaert, die de wedstrijd omzeggens domineerde van start tot aankomst. Samen met Kevin Neirynck ging Cobbaert snel van start. Neirynck viel snel terug, maar Cobbaert hield stand. Even nam Kay Van den Brande het voortouw, maar Cobbaert behield de controle en reed even later snel terug naar de koppositie.

Bart Hofman zette de tegenreactie in en naderde tot op vier seconden. Maar het laatste kloofje kon hij niet dicht fietsen. Cobbaert nam daarentegen weer meer voorsprong en hield stand tot aan de streep. Voor de 22-jarige renner van ASB Parein-Rogelli Team meteen de eerste zege van het seizoen.

‘Ik was door een operatie aan de knie pas aan mijn zesde wedstrijd toe. Dergelijke zware omlopen waarbij gelopen moet worden, zijn mijn ding. Ik wist dat ik dicht zou eindigen. Ik wil vooral goed zijn op het BK in Mol. Daar wil ik een topprestatie neerzetten, want dit wordt mijn laatste seizoen in het veld. Ik ga nadien alle aandacht naar de weg richten', stelt de crosser uit Sint-Lievens-Esse.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.