Club Brugge ontslaat Georges Leekens

Club Brugge ontslaat Georges Leekens

Foto: BELGA

Wat al even in de lucht hing is nu ook bevestigd: het bestuur van Club Brugge heeft zijn hoofdcoach Georges Leekens met onmiddellijke ingang ontslagen. Ook zijn assistent Rudi Verkempinck moet vertrekken. Beloftencoach Philippe Clement neemt voorlopig over.

Het lot van Georges Leekens bij Club Brugge is bezegeld: de 63-jarige trainer wordt ontslagen als hoofdcoach van Blauw-zwart. Het 0-1-thuisverlies tegen Zulte-Waregem is Leekens fataal geworden. Ook zijn assistent-trainer Rudi Verkempink wordt door voorzitter Bart Verhaeghe aan de deur gezet.

Leekens en Verkempinck betalen hiermee het gelag van de 2 op 18 die Club Brugge de voorbije weken neerzette in de Jupiler Pro League. De laatste zege dateert alweer van zondag 23 september tegen Cercle Brugge. Daarna werd gelijk gespeeld tegen Gent en Genk, en verloren van Lokeren, Lierse en Zulte-Waregem.

Het ontslag van Leekens, die in mei weggeplukt werd weggeplukt bij de Belgische voetbalbond, zal Club Brugge wel een stevige duit kosten. De job-hopper bij uitstek onder de Belgische trainers had een contract tot 2015 met een loon van ongeveer één miljoen euro per jaar.

Zondagavond werd ook bekend gemaakt dat Philippe Clement, de beloftencoach van Club Brugge, het roer over de A-ploeg voorlopig overneemt.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.