Derde zege op rij voor Standard, eerste nederlaag voor OH Leuven na vijf opeenvolgende zeges

Vainqueur matchwinnaar voor Rouches

Standard heeft gisteravond zijn derde opeenvolgende zege geboekt onder de leiding van Mircea Rednic. Het was William Vainqueur die met een vroeg doelpunt en een assist voor Batshuayi vorm gaf aan de zege en de Luikse aanhang weer met de club verzoende. Het was de eerste nederlaag voor OH Leuven na vijf overwinningen op rij.

De Luikse fans blijven via spandoeken communiceren. Ze eisten gisteren bevestiging na de overwinningen tegen Cercle Brugge en Racing Genk en bewijzen van competentie van de directie. Mircea Rednic werd dan weer warm welkom geheten.

De Roemeense opvolger van Ron Jans pakte met een ongewijzigd elftal uit. De Rouches namen een vliegende start. Nog voor het eerste kwartier vol was, bracht Vainqueur zijn ploeg op voorsprong. De Fransman kapte naar binnen en haalde verwoestend uit met links. De bal verdween in de kruishoek. Het was pas de eerste treffer van Vainqueur dit seizoen.

In Brugge zouden verscheidene spelers de voorbije weken de trainer geboycot hebben. Bij Standard namen een aantal belangrijke jongens, onder aanvoering van aanvoerder Jelle Van Damme, hun trainer in bescherming. Zelfs na zijn ontslag. Ze zijn echter stilaan zelf aan het bewijzen dat er een nieuwe wind door Sclessin moest waaien.

Alle kleuren van de regenboog

Het grote verschil tussen Jans en Rednic is dat Standard nu met twee spitsen speelt. Ezekiel en Batshuayi bezorgden OH Leuven handenvol werk, want we kregen eenrichtingsvoetbal te zien. Ronny Vangeneugden had achterin noodgedwongen twee wissels moeten uitvoeren. De Roeck nam de plaats in van de uitgevallen Raeymakers en in laatste instantie moest Weuts invallen voor Thompson.

De Leuvenaars zagen alle kleuren van de regenboog. Knallen van Batshuayi en Bulot gingen maar net naast. Bailly ging plat op een kopbal van Van Damme. De tribunes kirden van de pret.

Het duurde ruim een halfuur vooraleer de bezoekers, die de voorbije weken aan de lopende band scoorden, doelgevaar konden creëren. Na een hoekschop moest Kawashima een kopbal van Robson over de deklat duwen. Standard reageerde met een waanzinnig snelle counter, afgerond met een kopbal van Ezekiel die voorlangs liep.

OHL kwam na de pauze snediger uit de startblokken. Chuka schudde Ciman van zich af, maar besloot te slap en de bal haalde de doellijn niet. Rednic reageerde meteen door Ezekiel te vervangen door Seijas en het middenveld te versterken.

De Venezolaan kreeg een uitgelezen kans om de partij in een beslissende plooi te leggen, maar hij plaatste de bal voorbij het lege doel na aangeven van Vainqueur. Aan de overkant stuurde Geraerts Ibou de ruimte in. De topschutter hield plots echter in en weg was de kans.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Vainqueur koos uit Batshuayi om af te ronden en de jonge spits schoot onhoudbaar binnen. Bailly moest de ingevallen Ajdarevic met een geweldige reflex nog van een derde doelpunt houden.

Op de overwinning van Standard was niets aan te merken. OH Leuven stelde voor de rust flink teleur. Met negen op negen heeft Standard Club Brugge bijgehaald en is het weer op weg naar Play-off 1.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.