Australisch tennistalent Tomic schuldig aan vluchtmisdrijf

Australisch tennistalent Tomic schuldig aan vluchtmisdrijf

Foto: AFP

Bernard Tomic, één van de grote beloftes van het Australische tennis, is maandag in Australië veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. De rechter van het tribunaal van Gold Coast achtte de nummer 51 van de wereld schuldig aan vluchtmisdrijf.

In januari dit jaar weigerde de toen 19-jarige Tomic te stoppen voor een politiecontrole. Volgens de politie had hij eerder op de dag al twee boetes gekregen voor verkeersinbreuken. Tomic voerde aan dat de politie hem viseerde en dat hij daarom doorreed naar zijn huis in Gold Coast. Zijn advocaat argumenteerde maandag dat Tomic de bevelen van de agenten niet begrepen had. Nochtans werd hij achtervolgd door een combi met de zwaailichten en sirene aan.

Het is lang niet de eerste keer dat Tomic negatief in het nieuws komt. Zo kreeg hij al een boete van 800 euro omdat hij inhaalde over een volle witte lijn. Vorige week raakte hij betrokken bij een ruzie in Surfers Paradise, waarbij de politie moest tussenbeide komen.

Tomic zette vorig jaar uitstekende resultaten neer, met als uitschieter een kwartfinaleplaats op Wimbledon. Zo werd hij de jongste speler sinds Boris Becker in 1986 die doorstootte tot de kwartfinales op het heilige Londense gras. Dit jaar was het een stuk minder, met een halve finale op het toernooi van Brisbane in januari als uitschieter.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.