Punten voor wie goed zichtbaar naar school komt

Punten voor wie goed zichtbaar naar school komt

Jessie Weyers en haar drie kindjes Kato, Sibe en Remske en buurmeisje Samantha werden gefeliciteerd door de politie en de schooldirectie en kregen elk een spaarpunt. Foto: pvl

Nieuwkerken-Waas -

Basisschool De Droomballon in Nieuwkerken gaf maandag het startschot van haar jaarlijkse sensibiliseringscampagne rond verkeersveiligheid.

‘Omdat de donkerste dagen van het jaar er aankomen, moedigen wij onze leerlingen aan om goed zichtbaar naar school te komen door onder andere fluohesjes te dragen’, zegt directeur Ludwig De Meyer van De Droomballon.

‘Wie goed zichtbaar naar school komt, kan via een spaarkaart punten sparen die dan recht geven op een verkeersprijs. Wij staan daarvoor op onaangekondigde tijdstippen samen met de leerkrachten, ouders en leden van de leerlingenraad aan de schoolpoort om punten uit te delen.’

In 2011 heeft het stadsbestuur samen met de politie een overeenkomst afgesloten met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

Eén van de doelstellingen van het charter is om de plaatsen waar kinderen en jongeren komen systematisch veiliger te maken.

Scholencharter

De Droomballon was één van de drie scholen die het stadsbestuur en de politie selecteerden om in het schooljaar 2012-2013 actief te begeleiden binnen het project scholencharter.

‘De school nam intussen al een aantal initiatieven om de veiligheid aan de schoolpoort te verbeteren’, zegt directeur De Meyer.

‘Zo hebben we buiten de sensibiliseringsacties een werkgroep verkeer opgericht binnen de ouderraad en hebben we de verkeersknelpunten in de omgeving van de school en op de invalswegen in kaart gebracht.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio