Multimiljonair weigert DNA-test waarmee ex-minister Rachida Dati wil aantonen dat hij de vader is van haar kind DNA-test van

‘Ik ben slechts een van de acht mogelijke vaders’

Geen haar op het hoofd van Dominique Desseigne dat eraan denkt een DNA-staal af te staan. Foto: ig

‘Ze krijgt niks.’ Dominique Desseigne (68), de steenrijke baas van de hotelketen Groupe Lucien Barrière, is niet van plan om Rachida Dati (48), de voormalige Franse minister van Justitie, ook maar iets cadeau te doen. Geen geld en zeker geen DNA-staal. Dat heeft Rachida nochtans nodig om te bewijzen dat Desseigne de vader is van haar driejarig dochtertje. ‘Ik was maar een van de acht mannen met wie ze toen het bed deelde’, zegt Desseigne.

De Fransen krijgen er niet genoeg van. Het kwijl van de vaudeville rond first lady Valerie Trierweiler, die als getrouwde vrouw tezelfdertijd drie minnaars had (onder wie haar huidige partner, president Hollande) is nog niet opgedroogd of het water komt hen alweer in de mond. Ditmaal door het nog onwaarschijnlijker liefdesleven van ex-minister Rachida Dati.

Franse Obama

Mooie Dati heeft in veel opzichten school gemaakt in Frankrijk. Niet in het minst omdat womanizer Nicolas Sarkozy haar nadrukkelijk in die rol gecast heeft. Hij bombardeerde haar tot de eerste Noord-Afrikaanse minister in een Franse regering en tegelijk tot de eerste vrouwelijk minister van Justitie. ‘Ik ben het symbool van Frankijk’, toeterde ze zonder veel bescheidenheid na haar aanstelling.

De Franse Obama werd ze genoemd. Groot kanshebber om ooit de eerste vrouwelijke president van Frankrijk te worden. Maar als ze bij haar landgenoten al een onuitwisbare indruk nagelaten heeft, dan is het niet met haar politieke ideeën en verwezenlijkingen, maar met haar amoureuze escapades.

En Sarkozy?

De tweede van elf is ze, geboren uit een Marokkaanse bouwvakker en een Algerijnse moeder. Een selfmade zakenvrouw, die haar eerste politieke stappen zette bij de socialisten. Om na acht jaar compleet haar kar te keren naar het rechtse kamp van Nicolas Sarkozy. Eerst als zijn adviseur, daarna als zijn woordvoerster en ten slotte als zijn minister van Justitie.

En ook als zijn bedgenote, wordt gefluisterd. Logisch dat zijn naam als eerste viel in de vaderschapsdiscussie rond de kleine Zohra. Een bevalling, in 2009, die heel Frankrijk beroerde omdat moeder Rachida al na vijf dagen, en voor het oog van de camera’s, opnieuw aan de slag ging als minister.

Maar er zijn tegenindicaties voor het vaderschap van Nicolas Sarkozy. Want het boterde in die dagen al lang niet meer tussen die twee. Bij zoverre dat Sarkozy zijn donkere vlam drie weken na de geboorte uit zijn regering zette en naar het Europese parlement verbande.

‘Omdat haar leidinggevende kwaliteiten ondermaats zijn, omdat ze op eigen houtje hervormingen doorvoert en omdat ze een overdreven luxueus leven leidt’, liet Sakozy verstaan. Omdat ze hem en Bruni uit elkaar probeerde te spelen, beweren Elyséewatchers. Sindsdien verveelt Dati zich steendood in Straatsburg en Brussel.

Nicolas Sarkozy mag dan waarschijnlijk geschrapt worden als potentiële vader, zijn familienaam mag dat niet. Want een van de overblijvende kandidaten is zijn broer. En zo kent de advocate van hotelbaas Dominique Desseigne er nog wel enkele: een Spaanse ex-premier – door eliminatie komt iedereen uit bij Jose Maria Aznar –, een Franse topindustrieel, een tv-presentator, een Qatarese procureur en een erfgenaam van een luxegoederenimperium.

Wilde nachten

Kandidaten genoeg dus, maar Dati staat er op dat Desseigne de familienaam wordt van haar kind. Omdat hij financieel gezien de beste keuze is uit het hele lot? Kan zijn, want het fortuin van de CEO van de Franse hotelketen Groupe Lucien Barrière wordt op zo’n 650 miljoen euro geschat.

‘Meneer Desseigne heeft me na de bevalling een appartement ter beschikking gesteld en hij heeft zijn dochtertje daar meermaals bezocht’, zegt Dati, die de man nu in kort geding tot een DNA-test wil dwingen. Desseigne geeft ruiterlijk toe dat hij ooit een paar wilde nachten beleefde met de mooie Dati, maar hij is niet van plan om goedschiks speeksel, bloed of enig ander lichaamsvocht ter beschikking te stellen. ‘Ik zou niet weten waarom uitgerekend ik de vader zou zijn’, zegt hij.

Frankrijk is benieuwd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees