De Warande: ‘We pasten menu hiervoor aan’

De Warande: ‘We pasten menu hiervoor aan’

Dirk Boelens en zijn echtgenote Mireille Praet. Foto: emt

Restaurant De Warande uit Bentille, met chef Dirk Boelens aan het fornuis, staat vanaf nu als enige Meetjeslands restaurant te pronken in de Bib Gourmand. ‘We zijn hier best wel fier op’, vertellen Dirk Boelens en zijn echtgenote Mireille Praet, uitbaters van restaurant De Warande. ‘Het is een mooie erkenning voor het vele werk dat we aan onze klanten besteden. Aanvankelijk kwamen we met onze kaart niet in aanmerking om in de gids te komen. Tot een Michelin­inspecteur ons vertelde dat we, met een kleine aanpassing in een van onze menu's, wel een kans maakten. We creëerden naast ons zes- en viergangenmenu ook een driegangenmenu voor 35 euro, zoals de regels het voorschrijven. Een creatie waarmee we scoorden zo blijkt nu.’

Dat De Warande nu als enige zaak in de regio scoort, vindt het koppel best leuk en aardig, toch blijven ze binnen de Sentse gemeentegrenzen graag een teamspeler in het horecamilieu. ‘Onze gemeente staat culinair op de kaart. Zowel het gemeentebestuur als de horecazaken doen daar inspanningen voor’, zegt Boelens nog.

Uiteraard blijft ook chef ­Boelens verder bouwen aan de reputatie van zijn restaurant. ‘Momenteel sta ik met drie couverts ook in de Michelin Gids’ besluit de man. ‘Ik ben daar heel tevreden mee. Samen met de vermelding in de Bib Gourmand Benelux 2013 hebben we alweer een nieuwe uitdaging. We willen maar al te graag terug te vinden zijn in de opvolger van de gids 2013.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio