Dankzij single Cruisin’ in reclame met Gwyneth Paltrow

Sioen naar Zuid-Korea

Sioen naar Zuid-Korea

Sioen mag naar Seoel. Foto: Dodi

Gent -

Frederik Sioen vertrekt eerstdaags naar Zuid-Korea om er zesmaal op te treden. Sioen dankt die concerten aan Gwyneth Paltrow, die meespeelt in een tv-spotje waarin zijn muziek gebruikt werd... zonder dat hij het zelf wist.

Sioen raakte in Zuid-Korea bekend, onder meer omdat Cruisin’ in 2006 gebruikt werd in een reclamespot van het Koreaanse modelabel Bean Pole. De actrice Gwyneth Paltrow speelde de hoofdrol in dat spotje.

Frederik Sioen: ,Blijkbaar hadden Koreaanse platenbonzen Cruisin’ opgepikt op de muziekbeurs Midem, en is het op die manier in die spot geraakt. Eigenlijk zonder dat men ons toestemming had gevraagd. Maar kijk, het loopt allemaal nog fijn af.’

Sindsdien is Cruisin’ een eigen leven gaan leiden. Met de regelmaat van een klok krijgt Sioen via Facebook en Twitter reacties uit Korea en Indonesië. Dit leidde nu tot een korte tournee in Zuid-Korea.

Seoel

‘Eigenlijk best grappig’, aldus Sioen: ,Ik was negen jaar toen de Olympische Spelen in Seoel plaatsvonden, en iedereen plaagde mij toen en noemde mij Frederik Seoel. En nu ga ik daar verdorie optreden. De concerttour komt mij ook goed uit, want mijn vriendin is een Koreaanse, die hier geadopteerd is door een gezin uit De Pinte. Ik maak van de gelegenheid gebruik om haar familie te gaan opzoeken.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio