Antwerpse nieuwkomer in Bib Gourmand

Antwerpse nieuwkomer in Bib Gourmand

Nieuwkomer is Chinees restaurant Fong Mei uit de Van Arteveldestraat. Foto: dbw

ANTWERPEN - Michelin heeft de ‘Bib Gourmand Benelux’ voor 2013 gelanceerd. In het kleine, budgetvriendelijke broertje van de Michelingids worden enkel betaalbare kwaliteitsrestaurants opgenomen. De enige Antwerpse nieuwkomer is Chinees restaurant Fong Mei uit de Van Arteveldestraat.

Een compleet driegangenmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert mag maximaal 35 euro kosten. Van de 251 opgenomen adresjes bevinden er zich 138 in België. Ten opzichte van vorig jaar maakten 26 Belgische restaurants hun entree en verdwenen 21 anderen uit de lijst.

Restaurant Fong Mei wordt in de Bib Gourmand omschreven als ‘een typisch Chinees restaurant met een traditionele keuken die rechtstreeks uit Hongkong komt’. Gevraagd om een reactie verloopt de communicatie moeilijk. ‘We zijn blij verrast’, zegt de uitbaatster in het Engels. ‘Deze vermelding is heel belangrijk voor ons.’

Vijf andere restaurants uit de binnenstad weten hun plaatsje in de ‘Gourmand’ te behouden. Het gaat om Cuichine, Dock's Café, InVINcible, Marcel en Le Zoute Zoen. Ook de Berchemse Troubadour en het Berendrechtse Reigershof behouden hun vermelding. Bistro en wijnbar ‘The Glorious’ in de Burburestraat verliest jammer genoeg haar plaatsje in de gids.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio