Karim Van Overmeire: 'Termont verspreidt doelbewust kwakkels'

Karim Van Overmeire Foto: belga

GENT / AALST - Karim Van Overmeire (N-VA) is het beu dat mensen van buitenaf zich blijven moeien met de Aalsterse politiek. Dat zegt de toekomstige schepen in een reactie op de uitspraken van Daniël Termont, die beweerde dat het nieuwe Aalsterse bestuur de provincie en de federale regering niet erkent. Toekomstig burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese (N-VA), ontkende dat eerder al.

'Enkel het gemeentelijk, Vlaams en Europees niveau worden erkend in het Aalsters bestuursakkoord', onthulde Termont vanochtend in De Ochtend op Radio 1. 'Ik heb dat vernomen van ongeruste SP.A-leden in Aalst.'

Termont erkent dat hij nog geen officiële bevestiging heeft van de feiten, maar stelt dat zo'n gebrek aan erkenning een groot probleem kan zijn. Zo zouden er volgens hem problemen kunnen opduiken met de financiering van diensten zoals de brandweer, die gedeeltelijk met geld van de provincie en de overheid betaald worden.

Termont zei ten slotte dat er op het partijbestuur volgende week een duchtig woordje gesproken zou worden over de toetreding van de SP.A in het Aalsters bestuur. Of er sancties zouden volgen voor de Aalsterse SP.A-leden, wilde de Gentse burgemeester niet gezegd hebben.

'Niveaus ontbreken niet'

Christoph D'Haese, toekomstig burgemeester van Aalst, stelt dat het verhaal van Termont genuanceerd moet worden. 'Meneer Termont zal zien dat we het bestuursakkoord verder zullen uitwerken.'

'De provinciale en federale niveaus ontbreken niet in het bestuursakkoord, mr we hebben natuurlijk accenten gelegd', erkent D'Haese. 'De gemeentelijke, Vlaamse en Europese niveaus zijn voor ons de belangrijkste, maar natuurlijk erkennen wij de anderen ook.

'Doelbewuste kwakkel'

Karim Van Overmeire is het moe dat mensen van buiten de Aalsterse politiek 'blijven onrust zaaien en kwakkels verspreiden'. Hij noemt de uitspraken van Gents burgemeester Termont 'een doelbewuste kwakkel'.

Van Overmeire wil zich vanaf nu focussen op het bestuur van de stad. 'Waar het echt om gaat is dat de drie coalitiepartners in Aalst nu samen verder het raamakkoord verfijnen en dat er begin januari kan gestart worden met een goede bewindsploeg.'

Corrigeer

NIEUWS