Romney: ‘Ik heb Obama gefeliciteerd’

In Boston heeft Mitt Romney zijn Republikeinse aanhangers toegesproken en zijn nederlaag toegegeven. ‘Ik heb net de president gebeld om hem te feliciteren met zijn overwinning.’

Obama was er snel bij om zijn overwinning te claimen. In het Republikeinse-kamp duurde het tot 7 uur onze tijd voor Romney zijn nederlaag heeft erkend.

Romney gaf een korte toespraak in het Boston Convention Center waar de Republikeinse aanhangers bijeen waren. Hij feliciteerde eerst president Obama en bedankte zijn running mate Paul Ryan. ‘Naast mijn vrouw Ann is Paul de beste keuze die ik ooit heb gemaakt’, grapte hij. 

Ook bedankte Romney zijn vrouw, zijn familie en zijn campagneteam. 'Ik wil Ann, de liefde van mijn leven, bedanken. Ze was een geweldige first lady geweest.'

'Dit is een tijd van grote uitdagingen voor Amerika en ik bid dat de president succesvol zal zijn bij het leiden van ons land', aldus Romney.

Na twee jaren van blokkering tussen een Senaat gedomineerd door de Democraten en een Huis van Afgevaardigden met een Republikeinse meerderheid riep Romney beide kampen op om samen te werken. Na de stembusgang van dinsdag behouden Senaat en Huis dezelfde politieke kleur.

Romney zei nog 'alles te hebben gegeven tijdens deze campagne'. 'Ik had voor mezelf zo zeer gewenst jullie hoop te vervullen om ons land in een andere richting te sturen', luidde het.

Het Romney-kamp had een overwinning nochtans op het oog. ‘Ik heb maar één speech geschreven’, liet Romney volgens tv-zender CNN weten vóór de uitslagen bekend waren.

Hij had naar eigen zeggen enkel een overwinningsspeech voorbereid.

Corrigeer

MEER NIEUWS