Club Brugge spreekt met Spaanse coach Garrido

Club Brugge spreekt met Spaanse coach Garrido

Carlos Garrido Foto: Photonews

Club Brugge hoopt dit weekend de opvolger van Georges Leekens voor te stellen. Het praatte gisteren met de Spanjaard Carlos Garrido, de gewezen coach van Villarreal. Of Garrido ook de gelukkige wordt, is hoogst onzeker.

Of Garrido ook de gelukkige wordt, is nog hoogst onzeker. Gisteren stapte hij terug het vliegtuig op richting Spanje, zonder contract op zak. Hij kreeg de boodschap dat Club hem binnen enkele dagen een beslissing zou meedelen.

De 43-jarige coach was enkel aan de slag bij het eerste elftal van Villarreal waarmee hij in zijn debuutseizoen in 2011 de vierde plaats behaalde. Het seizoen erna werd hij echter ontslagen toen zijn team in de degradatiezone verzeild was geraakt.

Bölöni aangeboden

Club praat nog met andere kandidaten en krijgt intussen ook aanbiedingen uit het buitenland. Zo werd Laszlo Bölöni, als coach van Standard ooit nog op de tribune tussen de Club-supporters, aan de Bruggelingen voorgesteld.

Maar Club lijkt niet geneigd om in te gaan op de uitgestoken hand van de Roemeen. Bölöni ligt nog onder contract in Qatar maar zou graag terugkeren naar België. Ook Wolfgang Frank (ex-Mainz en Eupen) werd zonder succes aangeboden bij het Brugse bestuur.

Van Marwijk heeft ‘energie’

Een andere geciteerde naam, Bert van Marwijk, werd nog niet gecontacteerd. ‘Ik ben nog heel ambitieus en heb nog veel energie om een club te trainen’, zei de Nederlandse oud-bondscoach gisteren. ‘Maar ik ga me niet vastpinnen op een club of een competitie zo lang ik nog niet zelf benaderd ben geweest. Dat is met Club Brugge niet het geval, dat is ook met Wolfsburg niet het geval.’

Van Marwijk wordt in de Duitse pers geciteerd als een kandidaat om de bij Wolfsburg ontslagen Felix Magath op te volgen. Volgens Nederlandse bronnen zou Van Marwijk een avontuur in België nog even aankijken en azen op een club uit een grotere competitie. In 2007 werd hij ook al gepolst door Club Brugge.

De Deense bondscoach Morten Olsen, die in België woont en Club goed kent door de aanwezigheid van Zimling, Larsen en Jørgensen, wilde niet ingaan op mogelijke interesse van Club. Blauw-zwart polste hem vorig jaar al eens.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.