Maryland en Maine keuren homohuwelijk goed

Maryland en Maine keuren homohuwelijk goed

Foto: AP

In de marge van de Amerikaanse verkiezingen, werden in enkele staten ook referenda gehouden. Zo gaven de kiezers in Maryland en in Maine hun goedkeuring aan het homohuwelijk. In Washington wordt marihuana gelegaliseerd.

Het is voor het eerst dat het homohuwelijk in de Verenigde Staten per referendum is gelegaliseerd.

Het homohuwelijk was al legaal in zes staten en in Washington D.C. Dat is echter in alle gevallen gebeurd door een wet of een beslissing van een rechter. Nog nooit sprak de bevolking van een staat zich direct uit voor het homohuwelijk.

De bevolking van de Amerikaanse staat Washington heeft dan weer voor de legalisering van marihuana gestemd. Het is de eerste staat in de Verenigde Staten waar de kweek, verkoop en het bezit van marihuana nu legaal is.

Washington zal gaan werken met door de staat goedgekeurde kwekers, verwerkers en winkels waar de wiet wordt verkocht. Volwassenen kunnen vanaf nu maximaal ruim 28 gram op zak hebben.

De legalisering van marihuana kan een interessante situatie opleveren. Volgens de federale wetten blijven de kweek en het gebruik van wiet namelijk verboden.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS