Amerikaanse presentatrice dronken bij voorlezen verkiezingsuitslagen?

Diane Sawyer, nieuwsanker voor ABC News, was niet dronken, maar had last van oververmoeidheid. Die officiële melding moet het ietwat vreemde gedrag van de presentatrice bij het voorlezen van de verkiezingsuitslagen verklaren. Vele Amerikanen hadden zich namelijk de vraag gesteld of Sawyer stomdronken was of aan de drugs gezeten had. Want wie noemt de nieuwe president nu 'Orama'?

 Het 66-jarige Amerikaanse nieuwsanker versprak zich dinsdagnacht enkele keren tijdens het voorlezen van de verkiezingsuitslagen. Zo noemde ze de nieuwe president 'Orama', vroeg ze om wat extra muziek bij het voorlezen en kwam ze even niet uit haar woorden bij de zin 'Minnesota, we're ready to project Minnesota, rrright now'. Intussen moest het nieuwsanker zich met twee gestrekte armen vasthouden aan haar bureau om niet ter plekke om te vallen, zo leek het wel.

Onmiddellijk vroegen Amerikaanse kiezers zich af of Sawyer iets te diep in het glas had gekeken, en de overwinning van Obama al te vroeg aan het vieren was. Niks van dat alles, zo beweert ABC News. 'Diane Sawyer is een van onze hardst werkende medewerkers. Ze was gewoon oververmoeid omdat ze al enkele nachten aan orkaan Sandy en de verkiezingen werkt.'

Corrigeer

MEER NIEUWS