Ringtram in Brussel moet files oplossen

Ringtram in Brussel moet files oplossen
BRUSSEL / VILVOORDE / ZAVENTEM / KRAAINEM / TERVUREN -

De Vlaamse regering en vervoersmaatschappij De Lijn denken eraan om vier tramlijnen aan te leggen in Vlaams-Brabant. Een daarvan wordt een ‘ringtram’, een tramlijn die het traject van de Brusselse ring volgt. Die tram zou Jette, de Heizel, Vilvoorde, de luchthaven, Kraainem en Tervuren aandoen.

‘Dagelijks pendelen meer dan 400.000 mensen met de fiets, de auto of het openbaar vervoer naar Brussel’, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). ‘Elke dag staan op tien plekken in Vlaams-Brabant structurele files. Vier tramlijnen kunnen een duurzame oplossing brengen.’

Behalve de ringtram bevat het project ‘Brabantnet’ ook vier trams naar Brussel. Een ervan vertrekt in Boom en doet Willebroek en Londerzeel aan, een andere rijdt vanuit Ninove en via Dilbeek, de derde verbindt Heist-op-den-Berg via Haacht en de luchthaven met Brussel.

Of de trams er ook echt komen en over welk traject ze zullen lopen, staat nog niet vast. Wel is zeker dat de trams vlot moeten aansluiten op de netwerken van de NMBS en van de MIVB. Vanaf maandag en tot 11 januari kunnen geïnteresseerden advies geven over de trajecten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio