Wielerliefhebber voelt zich niet bedrogen

Opvallende vaststelling uit de iVOX-peiling: alhoewel ze een zwaar vermoeden hebben dat er nog steeds doping wordt gebruikt, blijven wielersupporters toch naar de Ronde van Frankrijk kijken. De vraag die rijst: voelt de fan zich dan niet bedrogen door bijvoorbeeld Lance Armstrong als nu blijkt dat de held zich bediende van ongeoorloofde middelen om zijn heldendaden te plegen?

‘We voelen ons helemaal niet bedrogen’, klinkt het bij een groep wielerliefhebbers in café De Zeven Zonden in Brakel. ‘Misschien dat zijn tegenstanders zich bedrogen voelen. En dat zouden we ten volle kunnen begrijpen. Maar wij niet. Dat de UCI hier niet goed uitkomt? Misschien hebben ze een oogje dichtgeknepen wegens zijn verleden. Wat hij gepresteerd heeft, eerst kanker overwinnen en dan de Tour, het is niet niks. Dat betekent niet dat we hem goedpraten. Het is een goeie zaak dat Armstrong eruit is. We hebben de stellige indruk dat de toestand een pak beter is nu. Je zal altijd wel enkelingen hebben die knoeien, dat kan je nooit uitsluiten, maar het gros is zuiver.

Zaal OPCD is het kloppende hart van de veldrit in Ardooie. Armstrong is hét gespreksthema bij de wielerfans. Maar ook hier: geen bedrogen gevoel. ‘Armstrong heeft niet gewonnen omdat hij zich dopeerde. Ze pakten allemaal in die tijd. Armstrong deed wat iedereen deed. Alleen was hij ook in dat domein de beste, de meest gewiekste. Vergelijk het met rallyrijden. De auto die het best is geprepareerd, wint. Wel Armstrong was het best geprepareerd.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.