Vijf eenvoudige relatietips

© shutterstock

Elke relatie dreigt op een bepaald moment een sleur te worden en daarom zetten wij enkele tips op een rij die je vandaag nog kunnen helpen. Dankzij onze goede raad kan je meteen werken aan een vurige en warme relatie.

mgs

Wees proactiefTe veel mensen wachten tot hun partner iets zal doen om de relatie te verbeteren. Het grootste probleem hierbij is dat je partner je gedachten niet kan lezen. Maak dus komaf met de gedachte 'als mijn partner me graag genoeg ziet, dan zal hij wel weten hoe hij me kan plezieren'. Als je dingen verwacht, vraag er dan om of toon het goede voorbeeld.

Vraag het eens liefAls je iets aan je partner vraagt, doe dat dan op een positieve, liefdevolle en respectvolle manier. Als je graag meer wil kussen zeg dan: 'Ik vind het echt leuk wanneer je me kust, je bent een fantastische kusser en het geeft me een goed gevoel'. Geef geen bevelen en probeer om kritiek altijd zacht aan te brengen.

Knuffel hemIedereen kan na een lange werkdag wel een knuffel gebruiken en ook 's morgen doet het goed om je partner stevig tegen je aan te drukken. Wie veel knuffelt voelt zich heel sterk verbonden en dat kan je relatie alleen maar ten goede komen.

Een complimentje kan geen kwaadGeef je partner af en toe een oprecht compliment en je zult voelen dat de positieve energie ook jou zal beïnvloeden. Te veel koppels beschouwen elkaar als vanzelfsprekend en nemen niet de tijd om te tonen dat ze hun partner echt waarderen.

Masseer erop losAanrakingen tonen dat je iemand graag ziet, dus bied je partner eens spontaan een massage aan. Stel hem een rug-, voet- of handmassage voor en hij zal zich ongetwijfeld bijzonder voelen.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie