Efficiënt Genk zet Bergen ruim opzij

Efficiënt Genk zet Bergen ruim opzij

Foto: Photo News

Bergen begon prima aan de wedstrijd met het openingsdoelpunt van Perbet, maar daarna toonde Racing Genk zich het efficiëntst. Vossen (tweemaal), Gorius en Plet (tweemaal) zorgden voor de doelpunten die de thuisploeg naar een ruime 5-1-overwinning leidden. Genk staat nu derde in de competitie, terwijl Bergen negende blijft.

Beide ploegen gingen afwachtend van start in het laatste duel van de heenronde in de Jupiler Pro League. Gaandeweg kwaren het de bezoekers uit Bergen die beter in de wedstrijd kwamen en dat bracht ook het eerste gevaar met zich mee. Jarju stuurde Perbet mooi het straatje in, waarna zijn torinstinct de rest deed: 0-1.

Genk krabbelde snel terug recht na deze vroege opdoffer en Jelle Vossen, alweer hij, zette orde op zaken door de 1-1 knap in de kruising te schieten. De match ging goed over en weer, maar Genk bewees efficiënter te zijn dan Bergen. Julien Gorius tekende voor rust voor de 2-1 en nog voor rust zette Glynor Plet de thuisploeg helemaal op rozen: 3-1 vanop corner. Bergen probeerde nog tegen te stoten via Jérémy Perbet, maar de Franse goaltjesdief vond de paal op zijn weg.

Plet en Vossen scoren opnieuw

Na de pauze ging de thuisploeg niet op haar lauweren rusten, maar ging het op zoek naar een vierde doelpunt. Dat kwam er iets over het halfuur ook na een heerlijke snelle aanval over verschillende stationnetjes. Uiteindelijk bediende Thomas Buffel de Nederlander Plet, die met zijn tweede van de avond de 4-1 op het bord zette.

Zware cijfers voor Bergen dat in tussen tijd nog wel kansen had gekregen, maar de bal er niet in kreeg. Voor de moegestreden bezoekers mocht het laatste fluitsignaal snel komen, maar eerst dreef Jelle Vossen de score nog op tot 5-1. Vanuit de rebound en met zijn negende seizoenstreffer velde de Genkse spits het eindoordeel voor de bezoekers uit Bergen. Genk schuift in de competitie opnieuw op naar de derde plaats, Bergen blijft negende.

Corrigeer