Nieuw Aalters restaurant scoort meteen hoog

’t Vijfde Seizoen maakt entree in stijl

’t Vijfde Seizoen maakt entree in stijl

Kok Broes, zijn vrouw Lien, en het team van ’t Vijfde Seizoen presteren na twaalf maanden al als een ervaren ploeg. Foto: mye

Aalter -

Met een 14 op 20 heeft het Aalterse restaurant 't Vijfde Seizoen zijn entree niet gemist in de Gault&Millau. Kok Broes Tavernier wordt in de gids omschreven als 'een chef met potentieel'.

Dat Aalter een culinair mekka is wordt duidelijk door de vele restaurants die in de Gault&Millau worden gequoteerd. Met een 14 op 20 heeft 't Vijfde Seizoen van chef Broes Tavernier en zijn vrouw Lien D'hooge wel een binnenkomer van formaat gescoord. Hun restaurant aan de ­Stationsstraat is nog maar 12 maanden open maar heeft zich duidelijk al op de gastronomische kaart gezet. De beoordeling in de gids eindigt met ‘Hier rijpt een chef met ­potentieel’ en nog meer dan de score is de jonge kok tevreden met die conclusie.

‘De recensent van ­­­Gault&­Millau is gepasseerd in januari toen we nog maar twee maanden open waren en sindsdien zijn we al een heel stuk geëvolueerd’, zegt de zoon van voormalig Groen-minister Jozef Tavernier. ‘Ik vind de begeleidende tekst dan ook een stuk mooier dan de score van 14 op 20.’

‘We streven er niet naar om in de culinaire gidsen te staan, maar het zorgt wel voor naambekendheid’, vult gastvrouw Lien D'hooge aan. ‘Hoewel we met de vermelding heel blij zijn, werken we in eerste plaats voor onze klanten en niet voor gidsen. We proberen er ons dan ook niet door te laten beïnvloeden. We doen verder ons goesting en gaan op de ingeslagen weg verder.’

't Vijfde Seizoen opende vorig jaar in november de deuren. Wie er al eens ging tafelen, had kans om er naast BV's als Helmut Lotti, Sven Ornelis en Showbizz Bart te zitten. Hoe is het geboortejaar van het restaurant verlopen? ‘We zijn supercontent ’, klinkt het. ‘Het is mooier geweest dan dat we het konden wensen. We hebben veel goede recensies gekregen, maar wat minstens even belangrijk is zijn de tevreden klanten die van behoorlijk ver hun weg naar Aalter vinden.’

Volgende week wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld en in de culinaire wandelgangen valt te vernemen dat er ook daar een mooie score te noteren valt voor 't Vijfde Seizoen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio