De Jonge Garde blij met plaatsje in Gault&Millau

‘Niet gedacht dat we zo snel vermelding zouden krijgen in een culinaire gids’

‘Niet gedacht dat we zo snel vermelding zouden krijgen in een culinaire gids’

Het team van De Jonge Garde is bijzonder blij met de vermelding. Foto: gds

Moerbeke -

In restaurant De Jonge Garde knalden gisteren de champagnekurken. Het eethuis, gevestigd in het dorpscentrum aan het Moerbekeplein, krijgt voor het eerst een vermelding in de Gault&Millau.

De Jonge Garde kreeg nog geen score maar wel de vermelding ‘aanbevolen restaurant’. Voor de jonge equipe van het restaurant is dat een opsteker en aan aanmoediging om op de ingeslagen culinaire weg verder te gaan. ‘We gingen in augustus 2009 met de steun van onze ouders van start maar hadden niet verwacht dat we zo snel al een vermelding zouden krijgen in een culinaire gids’, zegt Barbara Wantens (24) die samen met haar broer David (28) de zaak uitbaat. Barbara volgde een wetenschappelijke opleiding maar maakte dan de overstap naar de horeca. Zij staat samen met haar vriend Kevin Graf (22) achter het fornuis, David runt de moderne en gezellig ingerichte eetzaal. De kok en gastheer studeerden allebei af in een hotelschool.

De ploeg van de Jonge Garde promoot de Frans-Belgische keuken en geeft er een eigentijdse draai aan. ‘We werken met kwaliteitsvolle en dagverse producten en gebruiken vernieuwende technieken. Het resultaat is een verfijnde keuken waar de klant waar krijgt voor zijn geld.’

En dat concept slaat aan bij het publiek en nu ook bij de restaurantinspecteurs van de culinaire gids Gault&Millau.’ De Jonge Garde is in de wolken met de nominatie en gaat deze erkenning voortaan ook commercieel uitspelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio