Appelsveer krijgt vermelding ‘aanbevolen restaurant’

Pas open en nu al plekje veroverd in Gault&Millau

© jdl

Restaurant Appelsveer in Appels krijgt in de nieuwe Gault&Millau geen score, maar wel de vermelding ‘Aanbevolen restaurant’. Een flinke aanmoediging voor de uitbaters, die pas sinds begin dit jaar in Appels aan de slag zijn.

jdl

Appelsveer, in het geklasseerde pand De Fonteyne aan het veer van Appels, ging op 27 januari van dit jaar open en viel meteen in de smaak door de persoonlijke, seizoensgebonden gerechten van Belgische oorsprong. Chef Olivier Van de Meerssche werkt met vergeten groente en vergeten stukken vlees, zoals lamnek, ossenstaart en varkenswangetjes, die hij verwerkt tot echte smaakbommen.

Van de Meerssche stond als jongen van tien al te helpen in de keuken van zijn ouders, die een restaurant-brasserie hadden. Zijn vader gaf overigens les aan een hotelschool. Na zijn studies kreeg hij zijn vervolmaking in restaurant 't Truffeltje in Dendermonde, waar hij elf jaar werkte. Daarna werd hij chef-kok in restaurant 't Ebdiep in Sint-Amands, waar hij een Michelinster wist voor te behalen.

Heidi Raes werkte in de zaal van 't Truffeltje en gaf les aan de huishoudschool. Het klikte tussen de twee en toen ze in februari 2011 het pand De Fonteyne, vlak bij de oudste overzet over de Schelde, vonden hebben ze niet getwijfeld. Een klein jaar later ging restaurant Appelsveer open. In het pand bevinden zich ook twee gastenkamers en wie wil kan er huisgemaakte producten kopen.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio