Twaalf Pajotse restaurants in Gault&Millau-gids

Michel, Bistro Margaux en Terborght aan de top

De nieuwe Gault&Millau-gids ligt sinds gisteren in de boekhandel. Daarin worden de chefs geprezen die het voorbije jaar werkten aan kwaliteit, stabiliteit, creativiteit en evenwicht in hun keuken. Ook enkele Pajotse restaurants haalden hoge scores.

Ingrid Depraetere

De uitgave van de Gault&Millau-gids is telkens weer een hoogtepunt voor lekkerbekken. De restaurantgids geeft elk jaar opnieuw punten voor de beste kwaliteit.

Deze keer haalden 48 restaurants uit Vlaams-Brabant het boek. 18 restaurants krijgen het etiket aanbevolen , maar kregen nog geen echte punten. Twaalf van hen liggen in de regio Pajottenland en Zennevallei. Voor het eerst spreekt Gault&Millau van drie evenwaardige toprestaurants in de regio Pajottenland. Restaurant Michel in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden staat al langer aan de top en kreeg ook deze keer 16 punten van de jury.

Maar het Bijgaardse restaurant ziet zich voor het eerst bijgebeend door Bistro Margaux van chef Thomas Locus aan het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem en door Terborght van chef Lesley De Vliegher uit het Oud Dorp in Huizingen. Die laatste twee zagen hun quotering dit jaar een punt stijgen en halen net als restaurant Michel een puike 16 op 20. Even ter vergelijking: het Hof van Cleve uit Kruishoutem met chef Peter Goossens is volgens Gault&Millau het beste restaurant van het land met een score van 19,5 op 20. In Vlaams-Brabant haalden Couvert Couvert uit Heverlee en Le Grill Aux Herbes d'Evan uit Wemmel met 17 op 20 de hoogste scores.

Onmiddellijk na de top drie in het Pajottenland volgt restaurant Les Eleveurs van chef Sofie Dumont aan de Suikerkaai in Halle. Zij haalde 15 op 20. Daarna volgt opnieuw een trio in het rijtje met een score van 14 op 20: De Verleiding aan de Ninoofsesteenweg in Leerbeek, De Pauw in de Lindendries in Asse en de Kapblok aan de Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

Ten slotte kregen nog vier Pajotse restaurant een vermelding in de gids met 13 op 20: 't Kreukeltje aan de Lenniksestraat in Gooik, de Essentie in het provinciedomein van Huizingen, Tartufo aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw en 't Kriekske in het Hallerbos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt