Thomas Locus Chef Bistro Margaux
‘Ik wil vooral dat mijn klanten tevreden zijn’
De jonge chef Thomas Locus is aan een blitzcarrière bezig. Amper drie jaar geleden opende hij zijn restaurant Bistro Margaux aan het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem en al even lang krijgt hij een notering in de Gault&Millau-gids. Straffer nog: dit jaar verbeterde hij zijn score van 15 op 20 naar 16 punten op 20.
‘Ik heb er niet echt iets speciaals voor gedaan. Wanneer je een restaurant hebt, moet je gewoon altijd je best doen. Niet voor de punten, maar wel om je klanten tevreden te stellen. Want daar doen wij het voor’, aldus Thomas Locus. ‘Ondertussen zijn we drie jaar bezig en hebben we onze eigen stijl gevonden. Al die tijd werk ik met dezelfde stabiele ploeg. Ook dat werpt zijn vruchten af.’
‘Uiteraard is het fijn als je keuken door andere experten wordt geapprecieerd, maar in economisch zwakke tijden is een gastronomisch restaurant runnen niet vanzelfsprekend. De prioriteit is vooral voldoende volk naar het restaurant te blijven halen.’
Hoofdpunten
Rusland is vanaf vandaag voorzitter van de VN-Veiligheidsraad, en dat stuit wereldwijd op onbegrip: “Slechtste 1-aprilgrap ooit”
Man houdt ex uren gegijzeld na provocerend berichtje: vijftiger opgepakt voor poging tot moord
De Chinese muntjak, het schattige diertje waar we (voorlopig) maar één oplossing voor hebben: neerschieten
Tine Embrechts: “Ik heb de impact van twee jonge kinderen op mezelf, als vrouw van boven de 40, niet goed ingeschat”
Beste van Plus
Snowboarder raakt bedolven onder sneeuw, maar skiër heeft bliksemsnelle reactie: “Net op tijd”
De weg uit het labyrint is gevonden: Minotaurus is nieuwe afvaller in ‘The masked singer’
Nieuwe huiseigenaars klagen tijdlang over sigarettengeur in badkamer en ontdekken tijdens kuisbeurt waar het vandaan komt: “Walgelijk”
Japanner Seiichi Sano (89) is de oudste surfer ter wereld: “Ik wil surfen tot ik 100 ben”