Thomas Locus Chef Bistro Margaux

‘Ik wil vooral dat mijn klanten tevreden zijn’

De jonge chef Thomas Locus is aan een blitzcarrière bezig. Amper drie jaar geleden opende hij zijn restaurant Bistro Margaux aan het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem en al even lang krijgt hij een notering in de Gault&Millau-gids. Straffer nog: dit jaar verbeterde hij zijn score van 15 op 20 naar 16 punten op 20.

idh

‘Ik heb er niet echt iets speciaals voor gedaan. Wanneer je een restaurant hebt, moet je gewoon altijd je best doen. Niet voor de punten, maar wel om je klanten tevreden te stellen. Want daar doen wij het voor’, aldus Thomas Locus. ‘Ondertussen zijn we drie jaar bezig en hebben we onze eigen stijl gevonden. Al die tijd werk ik met dezelfde stabiele ploeg. Ook dat werpt zijn vruchten af.’

‘Uiteraard is het fijn als je keuken door andere experten wordt geapprecieerd, maar in economisch zwakke tijden is een gastronomisch restaurant runnen niet vanzelfsprekend. De prioriteit is vooral voldoende volk naar het restaurant te blijven halen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus