Bocholtse coalitie stelt nieuwe bestuursploeg voor

Bocholtse coalitie stelt nieuwe bestuursploeg voor

Nieuwe Unie en Via vormen samen de nieuwe bestuursploeg in Bocholt. Foto: kvh

Bocholt -

In Bocholt werd de nieuwe bestuursploeg voorgesteld. Die ploeg wil nog meer gaan voor participatie van de andere raadsleden en de bevolking.

In Bocholt tekenden Nieuwe Unie en Via een akkoord om de komende legislatuur de gemeente te besturen. De schepenmandaten en bevoegdheden zijn verdeeld. Jos Claessens blijft 3,5 jaar burgemeester, de laatste 2,5 jaar zal hij met eerste schepen Stijn Van Baelen van positie veranderen, en zo zal Stijn Van Baelen dan de burgemeester worden. Een belangrijke nieuwe bevoegdheid die de eerste schepen en de burgemeester delen is kwaliteitszorg. ‘Bedoeling is om de dienstverlening te optimaliseren en zo de inwoner de beste dienstverlening te bieden’, zegt burgemeester Jos Claessens (NU). De eerste schepen krijgt als bevoegdheden Openbare Werken, Middenstand en Participatie. Ook dat laatste is een nieuwe bevoegdheid. ‘Het wordt een extra uitdaging om zowel de bevolking als alle raadsleden nog meer te betrekken bij het beleid’, zegt Stijn Van Baelen (Via).

Jos Plessers (Via) wordt schepen van Financiën, AGB en Landbouw. Jan Schrijvers (NU) zorgt voor continuïteit en blijft schepen van Ruimtelijk Ordening en Wonen en krijgt er de bevoegdheden seniorenbeleid bij. Mia Croonen (NU) wordt schepen van Vrije Tijd, Gezinsbeleid en deelt de bevoegdheid Volksgezondheid met OCMW-voorzitter Ivo Geenen. Na 3,5 jaar zal Marc Vanherk OCMW-voorzitter worden. De vijfde schepen, Jan Verjans (Via) is een nieuwkomer in de politiek. Hij krijgt de bevoegdheden Milieu, Sport, Mobiliteit en Feestelijkheden.

Bij Nieuwe Unie zal al zeker Jan Martens na 3,5 jaar op het toneel verschijnen. Hij zal de plaats innemen van Jos Claessens of Jan Schrijvers. ‘We zullen de situatie na 3,5 jaar bekijken. We willen dan ook de verjonging de kans geven’, zegt Jan Schrijvers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio