Restaurant Matty bij stijgers in nieuwe gids Gault&Millau

Restaurant Matty bij stijgers in nieuwe gids Gault&Millau

‘Wij jagen geen sterren na, maar zijn wel blij met de vermelding in Gault&Millau’, aldus Matty Van den Brande van restaurant Matty. Foto: was

ANTWERPEN -

‘Wij jagen geen sterren na, bij ons gaat het om lekker, gezellig tafelen. Maar we zijn natuurlijk wel blij met de erkenning die we van culinaire gidsen krijgen’, zegt chef-kok Matty Van den Brande, van restaurant Matty. In de nieuwe Gault&Millau krijgt zijn zaak een score van 14/20.

Een opvallende, onopvallende stijger in de hitlijst van de nieuwe culinaire gids van Gault&Millau is restaurant Matty. De zaak is gevestigd in een wat weggedoken herenhuis in de Brederodestraat. Aan de buitenkant is zelfs nauwelijks te zien dat er een restaurant huist achter de statige gevel.

‘Wij hebben inderdaad geen reclame aan de gevel hangen’, zegt chef-kok Matty Van den Brande, die het restaurant vier jaar geleden met zijn echtgenote opende. ‘Wij leven van mond-tot-mondreclame. En hoewel het moeilijke tijden zijn, draait de zaak goed. We klagen zeker niet.’

Seizoensgebonden producten

De chef-kok overtuigt zijn klanten met seizoensgebonden, dagverse producten. De culinaire gidsen plaatsen Matty in de categorie ‘Frans-Belgische’ keuken. ‘Wij werken met een suggestiekaart die regelmatig wordt vernieuwd. Wij vinden de sfeer ook heel belangrijk. Je komt bij ons binnen via een klassieke, marmeren trap, maar het design van de eetruimte is heel strak, en helemaal in het wit. Samen met de open haard en het gedimde licht creëert dat een heel gezellige atmosfeer. Ik werk ook met een volledig open keuken.’

Matty Van den Brande staat nu vier jaar achter het fornuis in zijn eigen zaak, maar hij heeft er al een hele carrière opzitten. Hij werkte bij André D'Haeze in Brussel, stond aan de zijde van Didier Garnich in de Matelote in Antwerpen en was 8 jaar chef bij het belangrijke Belgische cateringberijf Belgocatering. Zijn echtgenote Katrien ontvangt de gasten.

‘Wij jagen geen sterren na, wij willen gewoon dat de klanten in een gezellige sfeer komen tafelen’, zegt Matty. ‘Dat betekent niet dat ik niet blij ben met de vermelding in de Gault&Millau. De belangrijkste waardering komt natuurlijk van de klanten, maar ik beschouw de mensen van Gault&Millau ook als klanten. Wij proberen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ik heb trouwens nooit gemerkt dat de inspecteurs van Gault&Millau hier zijn geweest.’

Dat Matty een hogere quotering heeft gekregen in vergelijking met vorig jaar, heeft he verrast. ‘Ik verneem het nieuws via u. Als je waardering krijgt, is dat altijd mooi.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio