Zaakvoerders hadden vermelding niet verwacht

Restaurant L'epoque opgenomen in Gault&Millau

Restaurant L'epoque opgenomen in Gault&Millau

Sten Van Slycke en Matthias Feys. Foto: evr

Menen -

De befaamde restaurantgids Gault&Millau prijst het Menense restaurant L’Epoque uit de Rijselstraat aan.

Eén jaar nadat het Menens restaurant L’Epoque zijn deuren opende, wordt het opgenomen in de Gault&Milliau. Dat is een aangename verrassing voor zaakvoerders Sten Van Slycke en Matthias Feys, die gisteren in Chateaux du Lac de proclamatie van de restaurantgids vierden.

‘Twee weken geleden bracht de redactie van de restaurantgids ons op de hoogte’, vertelt Sten Van Slycke. ‘We hadden dit niet zien aankomen en zijn dan ook heel tevreden. Zeker omdat we pas sinds 31 oktober open zijn, is dit voor ons heel bijzonder. De reden dat we in de gids verschijnen, is hoogstwaarschijnlijk omdat ons concept aanslaat. Momenteel zijn restaurantbezoekers niet alleen meer op zoek naar een goede keuken, maar moet het ook heel gezellig zijn. Het totaalplaatje moet echt kloppen.’

L’epoque bevindt zich in een oud herenhuis. We hebben de huiselijke sfeer van het huis zoveel mogelijk behouden, maar het interieur heeft een moderne toets. Het interieur is klassiek, maar in zwart met een goud geschilderd en we hebben een opvallende bar die de aandacht trekt. Onze open haard draagt bij tot de gezelligheid.’

Ook de keuken van restaurant L’epoque hanteert die stijl. ‘We brengen de klassieke Belgisch-Franse keuken, maar werken ook onze gerechten af met een moderne toets’, zegt Van Slyncke. ‘Dat we opgenomen worden in de Gault&Millau, geeft ons een boost om op dit elan voort te gaan. Sinds vorig weekend is ook onze orangerie, achter het restaurant af. Vanaf nu kunnen onze klanten de orangerie huren om feestjes en recepties te houden.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio