Creatief Schrijven beloont auteurs die in eigen beheer boek uitgeven

Gentse wint Gouden Meeuw met ‘De dans van de regenboog’

Gentse wint Gouden Meeuw met ‘De dans van de regenboog’

Lieva van de Vijver krijgt nu begeleiding om haar boek onder meer online te promoten. Foto: fvv

Sint-Denijs-Westrem -

Lieva van de Vijver, een psychotherapeute uit Sint-Denijs-Westrem, heeft met haar boek ‘De dans van de regenboog’ de Gouden Meeuw 2012 gewonnen. Dat werd bekend gemaakt op de Boekenbeurs.

De award werd vier jaar geleden in het leven geroepen om een kans te geven aan beginnende auteurs die in eigen beheer een boek uitgeven.

Voor van de Vijver is De dans van de regenboog haar tweede boek. Eerder schreef ze Een papegaai zegt hallo. Een wandeling doorheen vrouwenlevens , waarvoor ze zich liet inspireren door de verhalen van vrouwen die bij haar op consultatie kwamen.

Het was de eerste keer dat van de Vijver meedong naar de Gouden Meeuw. Dat ze die prijs nu ook wint, is voor haar een aangename verrassing. In het autobiografische De dans van de regenboog verhaalt ze over de drie intense maanden die volgden nadat haar zus in 2000 te horen kreeg dat ze terminaal was.

Om het boek te schrijven, greep van de Vijver terug naar de nota’s die ze toen maakte.

Van de Vijver: ‘Toch zie ik het boek niet als een soort verwerkingsproces. Ik voelde gewoon de noodzaak om iets met die neergepende herinneringen te doen. Bij het uitschrijven ervan kreeg ik ook feedback van Creatief Schrijven en van twee hartsvriendinnen. Uiteindelijk besloot ik het erop te wagen en stuurde ik het op.’

Door de prijs krijgt van de Vijver nu professionele begeleiding in de online en offline promotie van haar boek. Ondertussen is ook haar derde boek, een voorleesboek voor kinderen van 4 tot 9 jaar, in de maak.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio