Nieuwkomer La Ghironda krijgt score van 13 punten

Meerhout -

Ristorante La Ghironda uit Meerhout is een van de nieuwkomers in de Gault&Millau-gids. Het Italiaanse restaurant van Umberto Pecorelli en Cindy Vancluysen kreeg een score van 13 punten.

‘We zijn natuurlijk aangenaam verrast. Het is de eerste keer dat we in de gids terechtkomen’, vertelt Umberto Pecorelli. ‘Eigenlijk hadden we het niet verwacht, omdat er dit jaar verbouwingen plaatsvinden aan de buitenkant van ons restaurant. Gelukkig was dat geen probleem voor Gault&Millau. Het is zeker een grote eer.’

La Ghironda bestaat al een tiental jaar, maar de laatste jaren is het restaurant gegroeid. ‘In het begin serveerden we vooral pizza's en pastagerechten zoals lasagne. Vijf jaar geleden zijn we een nieuwe koers gaan varen. Sindsdien sta ik zelf in de keuken en is mijn echtgenote Cindy de gastvrouw’, aldus Pecorelli.

‘La Ghironda is nog altijd een Italiaans restaurant, maar nu kiezen we voor meer verfijnde gerechten. Wat gastronomischer, zonder daarin te overdrijven’, zegt Umberto.

Stimulans

De vermelding in de Gault&Millau is een stimulans om nog beter te doen.

‘We willen elk jaar een stapje hoger zetten. De bedoeling is dat we jaar na jaar een hoger niveau halen. We hebben nu een stap in de goede richting gezet. Dat we nu in de Gault&Millau staan, is zeker een extra motivatie om onze best te blijven doen.’

La Ghironda kan je vinden aan Molenberg 27 in Meerhout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio