Treinreizigers willen verbinding tot Weert

HAMONT -

Reizigersorganisaties uit België en Nederland vragen om de treinverbinding van Hamont tot de Nederlandse gemeente Weert, tien kilometer verderop, door te trekken.

Vanaf december volgend jaar zal er een trein van Neerpelt doorrijden naar Hamont. De voorbereidende werken voor die verbinding zijn van start gegaan. Burgemeester Theo Schuurmans (CD&V) heeft jaren gelobbyd om deze verbinding door te trekken en de trein zelfs nog verder, tot in Weert, te laten rijden. Zo krijgen de inwoners in het noorden van Limburg een betere verbinding richting Antwerpen, maar wordt de grensstad ook beter verbonden met Nederland.

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de treinverbinding wordt doorgetrokken tot in Weert. Daarom startten reizigersorganisaties en inwoners een petitie, die door de gemeente wordt gesteund.

‘Zowel in België als in Nederland wordt het belang van deze verbinding ingezien’, zegt wethouder Anton Kirkels. ‘Ik juich het initiatief toe en hoop dat velen de petitie ondertekenen.’ In de petitie wordt de NS (Nederlandse spoorwegen) opgeroepen werk te maken van de verbinding en contact te leggen met de collega's van de NMBS, de overheden en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

De petitie ondertekenen kan op https://petities.nl/petitie/treinweertbelgie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio