Bentley's uit Oostende en De Engel uit Ichtegem krijgen 13

Gault&Millau beloont starters en ouwe rotten

© dji

© dji

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De restaurantgids Gault&Millau beloont zowel jonge starters als een familiezaak bij de nieuwkomers. Bentley’s uit Oostende krijgt elf maanden na de opening 13 op 20. Dezelfde mooie score krijgt de derde generatie uitbaters van De Engel in Ichtegem.

Dominique Jauquet

Restaurant De Engel is al jaren een begrip in Ichtegem. De huidige uitbaters, Frans Dewilde en Rosa Maeckelbergh, zijn al de derde generatie in de familiezaak. Het gebouw dateert uit 1786 en straalt nostalgie uit.

Het interieur van het restaurant staat grotendeels in het teken van de flandrien Jules Vanhevel, de dooppeter en oom van Rosa. Hij won onder andere de Ronde Van Vlaanderen (1920), Parijs-Roubaix (1924) en de Ronde van België (1928). Rosa en Frans baten de zaak al 33 jaar uit, en worden nu beloond met een 13 op 20 in Gault&Millau.

‘Dit is een mooie verrassing. Het vormt een bekroning voor het harde werk van een heel team’, zegt Frans Dewilde. ‘De Engel is een restaurant waar de sfeer en het sociale aspect belangrijk zijn. Al jaren staan we voor kwaliteit met verse producten, zoals onze paling op verschillende bereidingswijzen en onze côte à l’os.’

Grill

‘De wisselwerking tussen de keuken, de zaal en de grill is ons kenmerk. Dertig jaar geleden zijn wij als een van de eersten begonnen met grillen in het restaurant. Dat concept komt vandaag vaker voor, maar de ervaring kunnen ze ons nooit afpakken’, zegt Frans Dewilde.

Gault&Millau beloonde ook jonge starters uit de regio. Elf maanden na de opening kreeg brasserie Bentley’s uit de Van Iseghemlaan in Oostende een 13 op 20 in de restaurantgids.

Zaakvoerders Vicky Heine en Jean-Philippe Susilovic zijn in de wolken. ‘Dit hadden we niet verwacht. Het is een beloning voor het harde werk en een bewijs dat we op de goede weg zijn’, zegt Vicky.

Onervaren was het horecapaar allerminst toen ze in december vorig jaar Bentley’s openden. Jean-Philippe Susilovic was jarenlang de vaste maître van de Britse topkok Gordon Ramsay, en vertoeft ook momenteel in Californië voor opnames van het televisieprogramma Hell’s Kitchen . ‘Hij zal opnieuw twee keer vijf weken in de Verenigde Staten verbleven hebben, goed voor twee nieuwe seizoenen van Hell’s Kitchen. Op 22 november staat Jean-Philippe opnieuw in onze zaak’, besluit Vicky Heine.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio