Boek David Van Reybrouck is internationaal succes

Boek David Van Reybrouck is internationaal succes

David Van Reybrouck met zijn succesboek. Foto: mvn

Brugge -

De Brugse auteur David Van Reybrouck heeft de NDR Kultuur Sachbochpreis gewonnen met zijn boek ‘Congo, een geschiedenis’. Binnenkort ontvangt hij ook nog een Franse prijs.

Voor de derde keer op rij valt de 41 jarige auteur David Van Reybrouck in de prijzen met zijn boek ‘Congo, een geschiedenis’.

Het boek rolde in mei 2010 van de persen maar werd recentelijk vertaald. Hij won twee prijzen in Frankrijk, namelijk de Prix Medicis en de Prix Meilleur Livre d' Etranger. De Prix Medicis kreeg hij al een tijdje terug overhandigd, voor de andere prijs moet hij op 28 november naar Parijs. Nu kreeg hij een derde prijs toegekend voor zijn werk, namelijk de NDR Kultuur Sachbochpreis die op dinsdag 20 november zal worden uitgereikt in het stadhuis van het Duitse Hannover.

Brugse roots

‘Ik had nooit verwacht om zoveel prijzen te halen met mijn boek want tenslotte nemen auteurs uit de ganse wereld waaronder heel wat gekende Amerikaanse auteurs deel aan deze verschillende wedstrijden. Het is alvast een erkenning voor mijn werk. Intussen werd mijn boek Congo, mijn vierde boek, in Duitsland nog uitgeroepen als beste historische boek van 2012 en intussen ook genomineerd als beste wetenschapsboek van 2012. Ik had reeds andere plannen rond 20 november maar wil zeker naar Hannover om die prijs in ontvangst te nemen. Ik zal mijn plannen wat aanpassen’ vertelt auteur David Van Reybrouck die in Brussel woont maar zijn roots heeft in de Brugse deelgemeente Assebroek. Hij liep school in het Onze-Lieve-Vrouwecollege, vertoefde voor en na school regelmatig met vrienden op het Vinkenplein en heeft heel wat jaren aan de rand van de Assebroekse Meersen gewoond, dit aan de Michel Van Hammestraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio