Juan Carlos Garrido nieuwe coach van Club Brugge

Juan Carlos Garrido nieuwe coach van Club Brugge

Foto: ig

De Spanjaard Juan Carlos Garrido wordt vandaag om 11u officieel voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge. De 43-jarige Garrido ondertekende bij Blauw-Zwart een contract tot het einde van het seizoen met een optie op één extra seizoen.

Garrido werd in februari 2010 hoofdcoach van het eerste elftal van Villarreal. Hij piloteerde de ploeg van een troosteloze 15e plaats naar de 7e positie in de eindklassering. Tijdens het seizoen 2010-2011 werd zijn ploeg knap 4e in de Spaanse Primera Division achter Barcelona, Real Madrid en Valencia. Het team haalde ook de halve finale van de Europa League waarin het werd uitgeschakeld door de latere winnaar Porto. Het was meteen het beste seizoen in de geschiedenis van Villarreal en dat met attractief en dominant voetbal. Garrido was in totaal 10 seizoenen werkzaam bij Villarreal waar hij succesvol doorgroeide van jeugdcoach tot trainer van het tweede elftal waarmee hij 2 promoties vierde vooraleer hij hoofdcoach werd.

Sinds zijn vertrek bij Villarreal zat hij zonder job, waardoor hij vrij was, Club onderhandelde eerder al met Garrido en er leek een akkoord in de maak, maar hij moest andere gesprekken afwachten. Een deel van de spelersgroep stond wel positief tegenover de komst van Garrido die voor discipline moet zorgen, anderen twijfelden nog. Niettemin werd in Spanje al gezegd dat hij de nieuwe trainer zou worden.

Hij zal het alvast goed kunnen vinden met de Spaanstaligen Bacca, Figueras en Vazquez. Als trainer staat Garrido bekend als een sterke leidersfiguur die de nadruk legt op werkkracht, inzet en mentaliteit. Hij heeft een moderne visie, hecht veel belang aan jeugddoorstroming en gedrevenheid bij zijn spelers.

Bij Club Brugge wordt Juan Carlos Garrido deze ochtend aan de spelers voorgesteld, deze namiddag leidt hij zijn eerste training.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.