Jan Wouters schreef een regen van kinderliedjes

Jan Wouters schreef een regen van kinderliedjes

Jan Wouters met zijn liedjesbundel. Foto: vw

Brecht -

'Regen van Limonade' is een nieuwe bundel liedjes, gedichten en tips tot creatieve verwerking van Jan Wouters.

Wouters is leermeester godsdienst in De Sleutelbloem en brengt een nieuwe, frisse kijk op het kinderlied. ‘Leerkrachten, begeleiders van jeugdkoren en ouders vinden een bonte mengeling van 26 nieuwe kinderliedjes en een veertigtal gedichten', vertelt de auteur.

Thema's

Het boek wordt zondag 18 november tijdens de boekenbeurs in De Sleutelbloem in Brecht-Centrum voorgesteld. Bij het boek hoort een professionele cd. ‘De liedjes zijn gegroepeerd rond drie thema's: Taal is knetter met humor en woordspelingen, De huid van een ander over gevoelens en Twaalf mooie maanden, de jaarcyclus met liedjes en teksten over de seizoenen en de kinderfeesten', zegt Wouters. Uitgeverij Abimo zorgde voor een kleurrijke uitgave. Steven Dhondt tekende de pittige illustraties. De muziek is van meerdere componisten met een stevige inbreng van Kurt Bikkembergs, Thomas De Baets en Jos Bielen.

Jan Wouters (51) is niet aan zijn proefstuk toe. Reeds 30 jaar is hij bezig met gedichten, reportages, teksten en liedjes. ‘Het begon met Top-magazine van Averbode waar ik van Karel Verleyen de kans kreeg om teksten te publiceren.'

De boekenbeurs met jeugdtoneel is gepland in De Sleutelbloem, Schoolplein 2, op zondag 18 november van 13 tot 18 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio