Veldrijden Vlaamse Cyclocrosscup Zelzate

Kendric Van Grembergen kiest voor modder en zand

ZELZATE -

De Vlaamse Cyclocrosscup is zaterdag aan zijn achtste wedstrijd toe. In Zelzate treffen de crossers een modderige maar toch hoofdzakelijk lichtlopende omloop. De kans dat Kendric Van Grembergen opnieuw zegevierend zal kunnen uitpakken, is groot.

De leider in de Vlaamse Cyclocrosscup, die ook leider is in de tussenspurten, gaat daags nadien bovendien deelnemen aan de ‘Lotto Panne Beach Endurance'. Het werk in het zand ligt Van Grembergen bovendien heel goed, want vorig jaar werd hij er derde na Maarten Himpens en Sven Jodts.

Ook Stijn Penne neemt zondag deel in De Panne, maar wil eerst zaterdag sterk voor de dag komen om zijn zevende plaats in het tussenklassement wat kleur te geven.

In de tussenstand leidt Kendric Van Grembergen (198) voor Robby Cobbaert (159), Toon Devenyns (154), Pedro Baelen (143) en Bjorn Rondelez (141). Bij de beloften voert Pieter Dewitte (179) het hoge woord. Hij wordt gevolgd door Jens Couckhuyt (161), Stijn Gielen (149), Bryan Vispoel (143) en Tim De Schuyter (138).

De leiding in de overige reeksen is in handen van Aaron Vandermeirsch bij de junioren, Jenko Bonne bij de tweedejaars nieuwelingen, Jarno Liessens bij de eerstejaars nieuwelingen, Jo Blanchaert bij de vrouwen elite, Axelle Bellaert bij de meisjes jeugd, Jochen Heylens bij de amateurs, Steve Gruwier bij de masters A, Mario Lammens bij de masters B en Peter Ballet bij de masters C.

Corrigeer