Anderlecht krijg 1,5 miljoen voor bankzitter Hawsawi

Anderlecht krijg 1,5 miljoen voor bankzitter Hawsawi

Foto: NB

Anderlecht verkocht gisteren de Saudi-Arabische verdediger Osama Hawsawi voor iets meer dan 1,5 miljoen euro aan het Saudische Al Ahli Jeddah. Hawsawi kwam deze zomer transfervrij over van Al Hilal en wordt nu dus met een serieuze winstmarge verkocht.

Ook Al Ittihad was geïnteresseerd, maar zag de speler door zijn neus geboord. Hawsawi tekende in april nog een contract tot 2014 bij Anderlecht, maar al heel vlug was duidelijk dat hij niet voldeed aan het niveau van paars-wit en het snellere Belgische voetbal.

In al die maanden speelde hij in de competitie alleen tegen OH Leuven en in de beker tegen Boussou Dour. In zijn vaderland begrepen ze dat niet. Bondscoach Frank Rijkaard bleef zijn kapitein oproepen en woensdag hield Hawsawi nog stand tegen Messi, waardoor Al Ahli nu met geld over de brug kwam. Hawsawi komt volgende week in Brussel zijn spullen ophalen. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.