N-VA: 'PS bevordert stropers tot boswachters'

N-VA: 'PS bevordert stropers tot boswachters'

Nadia Sminate (N-VA) Foto: Doef

Oppositiepartij N-VA heeft grote twijfels bij de geloofwaardigheid van de strijd tegen fraude die door de federale regering wordt gevoerd. Dat zei kamerlid Nadia Sminate nadat bekendraakte dat een van fraude verdachte ambtenaar vorig jaar meeschreef aan het regeerakkoord. Sminate vreest ook dat de beschuldigde niet voldoende bestraft zal worden.

'De PS bevordert stropers tot boswachters. Alleen blijken die het stropen niet te kunnen laten', stelt Sminate fel.

Het N-VA-kamerlid wil dat de regering duidelijk maakt dat eerlijkheid loont en dat fraude niet alleen bestraft wordt, maar ook actief en efficiënt opgespoord wordt. Ze vraagt zich af hoe geloofwaardig die regering, die van de strijd tegen fraude een topprioriteit heeft gemaakt, nu nog kan zijn.

'PS legt rapport naast zich neer'

De belastingcontroleur en PS-medewerker werd van fraude beschuldigd in een auditrapport van de overheidsdienst Financiën. 'Wat voor zin heeft een interne audit, als de machtspartij bij uitstek een vernietigend rapport gewoon naast zich neerlegt', vraagt Sminate zich af. 'Meer nog, de van fraude verdachte controleur krijgt van de PS zelfs de pen van het regeerakkoord in handen.'
 

Corrigeer

MEER NIEUWS