Chef The Dining Room creëerde een topgerecht met rode poon

Danny Bervoets strijdt voor titel van Viskok 2013

Danny Bervoets strijdt voor titel van Viskok 2013

Danny Bervoets heeft naar eigen zeggen niets te verliezen. Foto: hva

Lippelo -

Danny Bervoets van restaurant The Dining Room op de Provincialeweg in Lippelo strijdt vandaag mee voor de titel Viskok van het jaar 2013.

Voor de 24ste keer organiseert VLAN de verkiezing van de Viskok van het jaar. Uit alle ingezonden recepten van professionele koks koos een professionele jury 5 laureaten die het maandag in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Flanders Expo Gent tegen elkaar opnemen voor de titel.

Een van hen is Danny Bervoets van The Dining Room in Lippelo. Hij neemt het op tegen koks uit onder andere Le Fox in De Panne en Boury in Roeselare. ‘Mijn concurrenten komen voornamelijk uit sterrenrestaurants, maar dat schrikt mij niet af. Ik sta al meer dan 20 jaar in de keuken, ik heb dus niets meer te verliezen', aldus Bervoets.

Recept indienen

Voor de wedstrijd moesten de chefs een recept indienen waarin ze rode poon, de vis van het jaar, verwerkten. ‘Ik creëerde een voorgerechtje met rauwe en gerookte rode poon met granny smith en een dressing van DeuS Brut des Flandres, een Buggenhouts bier dat door een hergisting op de champenoisemanier in Frankrijk zijn unieke karakter krijgt', legt Bervoets uit. ‘Het recept moet ook op de kaart staan van het restaurant waar je werkt, en van klanten hoorde ik al dat ze het een fris en aangenaam gerecht vinden. Hopelijk overtuigt het ook de professionele jury'.

Bervoets is al lichtjes zenuwachtig voor de wedstrijd. ‘Koken terwijl er een jury en publiek op je vingers kijken, is toch anders dan in de keuken van het restaurant staan koken. De spanning zal er te snijden zijn'.

Bervoets had vroeger samen met zijn vrouw Elisabeth Van Assche een zaak in Antwerpen, maar zij beslisten enkele jaren geleden om de rust van het platteland op te zoeken. Sommige kruiden en groenten die in The Dining Room gebruikt worden komen uit hun eigen moestuin. ‘Dat werken met lokale en eerlijke producten heeft met altijd gefascineerd. Ik ben constant op zoek naar de beste ingrediënten voor mijn gerechten'.

Voor de wedstrijd sluit The Dining Room maandag de deuren. ‘Er waren al enkele reservaties, maar die mensen hebben er geen probleem van gemaakt om voor deze gelegenheid hun etentje een weekje te verleggen. Zo kan Danny zich volledig concentreren op de wedstrijd', vertelt de echtgenote van Bervoets. ‘Als hij wint, zullen onze klanten trouwens ook trots zijn'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio