Wegrenner Timothy Dupont valt na aanvallende race net naast podium

Timothy Dupont: ‘Te impulsief gekoerst'

Timothy Dupont: ‘Te impulsief gekoerst'

Davy Commeyne op kop bij de doortocht met in zijn spoor onder meer Joris Massaer, Timothy Dupont, Kendric Van Grembergen, Maarten Himpens, Didier Bats en Kris Henrieckx. Foto: Bart Vandenbroucke

BREDENE/DE PANNE -

Timothy Dupont greep gisteren in Lotte Panne Beach Endurance net naast een podiumplaats. De zege ging naar specialist Joris Massaer. Veldrijder Kendric Van Grembergen werd op korte afstand tweede voor Mike Mulkens.

Het was de spannendste editie ooit van de strandrace in De Panne. Tot diep in de finale kwamen achttien renners in aanmerking voor de zege. In de kopgroep bevonden zich onder meer Davy Commeyne, Timothy Dupont, Sven Jodts, Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Decaesteker, Maarten Himpens, Kendric Van Grembergen, Kristof Vandamme en Roy Sentjens. In de slotfase kwamen even negen renners aan het commando, maar de rest keerde terug. Na een sterke remonte kon Kris Lapere vooraan de plaats van Jens Berckmans innemen.

Bij het laatste keerpunt in Bray-Dunes waagden Jodts en Van Keirsbulck hun kans. Dupont reed de kloof van ruim honderd meter dicht. In het mulle zand namen Massaer en Commeyne de rest echter op sleeptouw. Op goed twee kilometer van het einde achtte Massaer zijn moment gekomen.

Dupont werd vierde voor Himpens en Commeyne. ‘Ik was te gretig', vertelde hij. ‘Zodra er iemand demarreerde, reageerde ik. Toen Van Keirsbulck en Jodts de krachten bundelden, dacht ik dat de beslissing was gevallen. Ik ben ontgoocheld dat ik niet op het podium sta. Bij de uitval van Massaer keek iedereen naar topfavoriet Commeyne. Maar blijkbaar zat hij ook door zijn beste krachten heen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met mijn prestatie. Ik heb nog niet zo vaak op het strand gekoerst.'

‘Ik sta alweer ver met mijn opbouw naar het nieuwe wegseizoen. Gisteren kreeg ik wel het slechte nieuws dat ik geen prof kan worden bij BDC. Mocht het niet lukken om elders een profplaatsje af te dwingen, dan ga ik mijn driekleur verdedigen bij de elite zonder contract', aldus Dupont.

Corrigeer