Alcohol en partnergeweld in de aandacht

© fhw

De provincie Vlaams-Brabant, de Beweging tegen Geweld-Zijn vzw en CAW en CAD (Centra voor alcohol- en andere drugsproblemen) lanceren een postercampagne.

fhw

Uit onderzoek blijkt dat in één op de acht relaties in België sprake is van partnergeweld, waarbij alcohol vaak voor een harde hand zorgt. De postercampagne moet partners er toe bewegen naar buiten te treden met deze complexe problematiek. ‘We willen onder meer in huisartsenpraktijken, waar mensen een vertrouwenspersoon vinden, via posters de aandacht vestigen op het probleem', zegt Koen Dedoncker van de Beweging tegen Geweld-Zijn vzw. ‘Met de slogan Jij de kater, je partner de zonnebril —de winnende inzending van een sloganwedstrijd— hopen we alcohol en partnergeweld te benoemen en te bestrijden.'

‘In onze maatschappij bestaat er een enorme alcoholtolerantie. Alcohol is lekker en fijn, maar heeft vaak negatieve gevolgen. Er is nood aan een signaal, ook ten opzichte van de volgende generaties', stelt Rita Verrando, medisch directeur van CAD Limburg. ‘Met alcohol in het spel, lopen koppels 15 keer meer kans op partnergeweld. Hoog tijd om in te grijpen', besluit Bonnie Deknudts van CAW Stimulans Kortrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus