Notoire tafelschuimer belooft ‘om er zeker mee door te gaan'

Koksijde -

De 64-jarige Alain L., de bekendste tafelschuimer van ons land, verzet zich tegen de celstraf die hij kreeg voor diefstal van onder meer wijn en theelichtjes in een warenhuis. ‘Als ik vrijkom, ga ik weer eten zonder betalen', zei de man doodleuk gsiteren in de rechtbank.

Alain L. kreeg recent van de rechter een jaar effectieve celstraf en een geldboete voor diefstal in een warenhuis en herhaaldelijke afzetterij. De man maakte er de afgelopen jaren een gewoonte van om in restaurants goed en duur te gaan eten en drinken, en daarna te vertrekken zonder te betalen. Hij sloeg al toe in heel Vlaanderen.

De tafelschuimer liet gisteren aan de rechter weten dat hij na zijn mogelijke vrijlating onmiddellijk weer op restaurant zal gaan zonder te betalen. ‘Ik zal dat blijven doen, het is goedkoper dan naar de meisjes te gaan', aldus de Luikenaar.

Volgende week vonnis

Alain L. werd onlangs in voorlopige vrijheid gesteld, maar omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling niet respecteerde - amper een week later sloeg hij weer toe in een Japans restaurant in Brussel - werd hij opnieuw in de cel gestopt.

De rechter oordeelt volgende week over de ontvankelijkheid van het verzet van de tafelschuimer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio