Cora krijgt grootste zonnepaneleninstallatie

Cora krijgt grootste zonnepaneleninstallatie

Het hele dak is voortaan voorzien van zonnepanelen. Foto: if

Anderlecht -

De Haven van Brussel heeft niet langer de naam van eigenaar van de grootste installatie van zonnepanelen in Brussel. Cora Anderlecht heeft deze week namelijk een gigantische oppervlakte aan zonnepanelen in gebruik genomen. Ook aan de Cora-vestiging in Sint-Lambrechts-Woluwe werd een gelijkaardige installatie geïnstalleerd.

In totaal werden 4.500 zonnepanelen geplaatst op het 25.000 vierkante meter grote dak in Anderlecht. Dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van 3,5 voetbalvelden en kostte iets meer dan twee miljoen euro. Toch is dat een zeer goede investering aangezien de opgewekte stroom overeenkomt met het jaarlijkse stroomverbruik van bijna driehonderd Belgische gezinnen.

‘We zijn erg fier op dit project', laat Olivier Haller, algemeen directeur van Cora Belux, weten. ‘Via allerlei acties proberen wij voor het milieu te zorgen, onder meer door ons energieverbruik terug te dringen, ons verpakkingsafval te recycleren of onze transportstromen te verbeteren.'

De fotovoltaïsche installatie die vandaag in gebruik genomen wordt, zal gedurende minstens 25 jaar elektriciteit produceren. ‘Het verheugt me dat grote groepen en derde-investeerders beslissen om te investeren op lange termijn. Ik hoop dat veel Brusselse ondernemingen dit voorbeeld volgen', aldus Evelyne Huytebroeck (ECOLO), minister van Milieu, Energie en Stadsvernieuwing.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio